A simple vista podria semblar que quan més gran és el cervell més intel·ligència s’adquireix, però no és així, la intel·ligència no depèn de la mida n’hi la massa del cervell i és una qüestió científicament falsa, només és un tòpic popular que ha anat passant de generació en generació i tot i la divulgació científica avui en dia encara hi ha gent que creu aquest mite i el dona per vàlid.
Quan et qüestiones la validesa d’aquest mite, en primer moment et pot portar a entendre que és verdader ja que té certa lògica i les persones tenim tendència a pensar que quan més gran és una cosa és millor, però no és el cas del d’aquest, ja que la seva mida depèn de diferents factors com per exemple la mida de l’animal i el grau de desenvolupament però la intel·ligència no fa variar la seva anatomia.
HIPÒTESI:
La mida del cervell no afecta a la intel·ligència
Gran part dels enquestats pensaran que aquest mite és fals
RESULTAT:
COMPROVACIÓ
La millor manera de comprovar aquest mite és fer-ho de manera totalment visual. Per dur-ho a terme, nosaltres hem cercat imatges de cervells de diferents animals amb nivells d’intel·ligència i complexitat diferent, per poder comprovar si la mida del cervell realment influeix en la intel·ligència.
Tal i com ens plantejàvem a la hipòtesi, el mite és fals. Un clar exemple de que la mida no influeix en la intel·ligència, és la balena. És l’animal amb el cervell més gran del món però clarament podem afirmar que n’hi ha d’altres amb un nivell intel·lectual molt més elevat, com podrien ser els ximpanzés o els humans.
Tal i com podem observar a la foto, el cervell de la rata és minúscul però hi ha diversos estudis que afirmen que les rates són molt llestes, fins i tot més que els gats o els gossos.
Un altre cas on es pot comprovar el mite és en els cervell dels humans. El cervell dels homes és un 10% més gran respecte al de les dones. Tot i així, en cap cas ha estat demostrat que hi hagi diferències a nivell intel·lectual.
Com a conclusió, podem afirmar que la mida del cervell depèn únicament de la mida de l’animal, és a dir, com més gran sigui l’animal més gran serà el seu cervell. Per això, no hi ha cap mena de relació entre la grandària del cervell i la intel·ligència i la complexitat d’aquest.

